איך אני אוהבת סיורים קולינריים. מודה שלא יצא לי לעשות הרבה בחיי (לא ברור איך ולמה) אבל בכל פעם שעשיתי נהנתי כל כך. בתור מישהי שאוכל זה אחת האהבות הגדולות בחייה, שתמיד בחו"ל מחפשת את המקומות הכי מיוחדים, כאלו שהמקומיים אוכלים בהם ואוהבת להכיר טעמים ומרקמים חדשים, סיור קולינרי הוא בילוי חובה, בעיקר בחו"ל ומסתבר שגם כאן בארץ הקטנה שלנו יש מקומות שבכלל לא ידעתי על קיומם וטעמים שאף פעם לא טעמתי שהכרתי דרך הסיור הזה.
תחנה ראשונה – חומוס אל עבד אבו חמיד
לא רחוק מאורי בורי – המסעדה המיתולוגית של עכו נמצאת המסעדה של ערין שמציעה אוכל עכואי אותנטי וטעים להפליא. ערין ערביה מוסלמית שנולדה בעכו ומשפחתה חייה שם כבר 300 שנה. אביה היה מסעדן עד שנת 2000 שמסעדתו נסגרה עקב אירוע מוחי שעבר. בשנת 2005 ערין ואמה החליטו לפתח יחד מסעדה והמסעדה נשרפה. הדרך של ערין למקום בו היא נמצאת היום לא הייתה קלה, אך בהתמדה ואהבתה לאוכל היא הצליחה לשרוד את הקשיים וכיום היא מנהלת את המסעדה לבדה בהצלחה רבה בלי פרסום כלל. כל לקוחותיה מגיעים אליה מפה לאוזן.
את רוב המנות המוגשות במסעדה מעולם לא טעמתי. אלו מנות שערין גדלה עליהם בתור ילדה. מוכנים לטעימות?
אז מה אכלנו?
עולש בר – מבשלים אותו בכדי להוציא את המרירות ואז מטגנים אותו ומוסיפים לו שמן זית, בצל ולימון. סקעה – חצילים עם גרגירים של חומוס ועגבניות. גרגירי חומוס אל עבד – גרגירי חומוס מבושלים עם חמאה מזוקקת ובהרט. משאוושה – חומוס עם גרגירים טחונים גס. 80 אחוז חומוס ו20 אחוז טחינה (בעבר שומשום היה מצרך מאוד יקר אז למי שלא היה כסף השתמש יותר בגרגרירים ופחות בשומשום וכך נוצרה המשאוושה). לאבניה – אורז מבושל עם יוגורט, חצילים ונענע מיובשת. קובניה – בורגול עם תפוחי אדמה מטוגנים ותבלינים ופול ירוק עם טחינה.
מילאתי את הצלחת בכל אחד מהתבשילים והכל היה ממש טעים. מי שמגיע למקום באופן עצמאי, תכינו מזומן, כי אין אפשרות לשלם אצלה בכרטיס אשראי.
משם המשכנו לטייל בין הסמטאות היפות והגענו לסמטה מקסימה ופוטוגנית, עם עבודות אומנות של משפחת קשאש (משפחה עכואית ידועה) עם מעצמת ממתקים. הבן וואליד הוא אומן בנוסף להיותו אלוף בכנאפה. הוא זה שאחראי לרוב הפסלים בכיכרות עכו.
תחנה שניה – אצל פטמה בחצר
פטמה המקסימה מכניסה אותנו אליה הביתה, יש לה חצר יפהפיה עם בריזה נעימה. היא פתחה לנו שולחן שכולו מעשה ידיה: עלי גפן ממולאים (מהטעימים שאכלתי), כרוב ממולא צמחוני, קובה מדהים במעטפת בורגול עם בשר, פטאייר ממולא עם זעתר, סומק ותבלינים ורוגלעך קטן במילוי גבינה וזעתר. הכל טעים בטירוף.
פטמה לא מארחת באופן עצמאי. ההגעה אליה היא רק דרך סיור קולינרי בעכו.
תחנה שלישית – חנות התבלינים של מראוון
מרוואן בחור מקסים, חצי כורדי וחצי דני ולא רק זה, הוא בעלה של ערין אצלה אכלנו בתחנה הראשונה. הגענו לחנות שלו להריח תבלינים, לטעום ולשמוע הסברים על סגולותיו של כל תבלין ותבלין ולאיזה שימוש הוא מיועד.
טעמנו אצלו פלאפל חם עם אריסה ושווארה טורקית שנורית הביאה מהדוכן בקצה הרחוב.
תחנה רביעית – מסעדת טורקיז
לקינוח המשכנו למסעדת טורקיז, שעל פניו נשמע שם של מסעדה מסעדה פלצנית בלב תל אביב.
בפועל זו מסעדה מקסימה, בסמטה ציורית שנראית כמו אחת הסמטאות ביוון.
גולת הכותרת במקום הוא הכנאפה! וואו. אני לא אגזים אם אומר שזה הכנאפה הכי טעימה שאכלתי, אני מוכנה להגיד את זה בפה מלא (ואכלתי הרבה כנאפה בחיי).
שערות הקדאיף שרופות במידה הנכונה, הכנאפה מתוק בצורה מעודנת והגבינה פשוט נפלאה. צורת ההגשה שלו היא קצת כמו של בורקס פילו. שורה תחתונה אל תפספסו את הכנאפה הזה בביקור הבא שלכם בעכו.
קינוח נוסף שטעמנו הוא מלבי עם טחינה וחלווה. אני מאוד אוהבת מלבי, מודה שהוא היה טעים אבל אין מה להשוות לטעמו של הכנאפה.
תחנה חמישית ואחרונה – דוכן הדגים של עבד
נכנסנו חזרה פנימה אל תוך השוק הסוען של שישי בצהריים היישר לדוכן הדגים של עבד. הפעם זו תחנה שאני לא אטעם ממנה (אני לא אוהבת דגים) אבל אהנה מהביצועים של עבד כשהוא מכין קרפצ'יו מדג טונה טרי, חותך אותו לפרוסות דקיקות, שם שמן זית, כוסברה, בצל ירוק, פלפל חריף ומלח גס. אין ספק שהמנה יפהפיה ומצטלמת נהדר, ואסף יכול להעיד שהיא טעימה מאוד והוא בדר"כ לא אוכל דגים נעים.
רוצים לראות קצת מאחורי הקלעים של הסיור בעכו? כנסו לסטורי שלי.
אם אתם מחפשים סיורים קולינרים נוספים בארץ, כתבתי על הסיור של ארז גולקו בואדי ניסנאס.



5 תגובות
מושלם!!!!
כתבת מקסים רומיק, צילומים מרהיבים , בהחלט עושה חשק לסיור קולינרי ולסיור בכלל בעכו
וואו מהמם!!! מרגישים את הריחות והטעמים
הצילומים מדהימים!
זה בטוח יהיה הטיול הבא❤️❤️❤️
עושה חשק…. מדהים
סיור בעכו לגמרי מושלם אבל הייתי מוסיף צהריים בדונינא וחומוס אצל טוני.
בסה"כ פוסט מהממם צבעוני ומקסים